Două case, apartament și compensații mai mari decât salariul. Averea lui Igor Grosu, președinte al Parlamentului și lider PAS
Full Article 2 minutes read

Două case, apartament și compensații mai mari decât salariul. Averea lui Igor Grosu, președinte al Parlamentului și lider PAS

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, tot el lider și deputat al partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), și-a depus declarația de avere și interese personale pentru anul 2023. Speakerul declară că a ridicat anul trecut un salariu de peste 270 de mii de la Parlament, ceea ce înseamnă un venit lunar de peste 22 de mii de lei. La fel, parlamentarul raportează indemnizații și compensații achitate de Legislativ, anul trecut, inclusiv pentru cheltuieli de tratament, de peste 362 de mii de lei.

Familia Grosu declară un venit total de peste 529 de mii de lei, în 2023, dintre care din salariu (aproape 456 de mii de lei din toată suma), precum și diurne, servicii de instruire și remunerare.

Totodată, familia speakerului a ridicat anul trecut 2400 de euro (aproape 46 de mii de lei) din darea în locațiune a unui apartament, precum și peste 5800 de roni (peste 22 mii lei) din alocația acordată de statul român celor doi copii minori ai cuplului.

Igor Grosu și soția sa dețin, în total, opt terenuri agricole (6) și intravilane (2), dobândite în perioada 2000 – 2017. La fel, familia Grosu deține un apartament de 47 m.p, procurat în 2000, precum și două case de locuit – de 82 m.p, procurată în 2017 și, respectiv, de 121 m.p, procurată în 2011.

Familia speakerului mai deține un spațiu comercial de producție, dobândit în 2011, precum și alte trei imobile, fără a se preciza ce anume – toate dobândite în anul 2017.

Igor Grosu a declarat și pentru 2023 automobilul de model Volkswagen Touran, fabricat în 2009, pe care familia îl deține din 2017.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: