Două companii aeriene au furnizat pasagerilor informații eronate. Autoritatea Aeronautică Civilă le-a sancționat
Full Article 1 minutes read

Două companii aeriene au furnizat pasagerilor informații eronate. Autoritatea Aeronautică Civilă le-a sancționat

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova anunță că a sancționat două companii aeriene pentru utilizarea practicilor comerciale incorecte.

Autoritatea declară că a primit mai multe petiții de la pasagerii curselor aeriene. Astfel, potrivit AAC, a fost demarată o investigație pe fiecare caz în parte.

În procesul investigației s-a constatat încălcarea prevederilor Codului Contravențional de către operatorii aerieni prin furnizarea pasagerilor a informației eronate și au fost identificate erori în procesul de comunicare cu pasagerul.

Menționăm că pe 1 septembrie curent, cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la operațiunile aeriene pentru ca activitățile de transport aerian să se desfășoare în condiții sporite de siguranță.

Regulamentul prevede instituirea unui set de proceduri specifice cu privire la operațiunile aeriene cu avioane și elicoptere, condițiile de eliberare, menținere, modificare, limitare, suspendare sau revocare a certificatelor operatorilor de aeronave, supravegherea și controlul operatorilor aerieni implicați în operațiuni de transport aerian comercial și necomercial, dar și condițiile referitoare la operațiuni comerciale specializate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: