Două femei testate pozitiv cu COVID-19 în Moldova au reușit să ajungă în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Două femei testate pozitiv cu COVID-19 în Moldova au reușit să ajungă în Ucraina

Două femei infectate cu COVID-19 au încercat să ajungă din Republica Moldova în Ucraina. Polițiștii de frontieră ai Ucrainei le-au izolat într-o încăpere situată la punctul de trecere  „Pervomaisc-Cuciurgan”. Ulterior, celor două femei li s-a permis să traverseze frontiera, informează Serviciul de Grăniceri al Ucrainei

Potrivit datelor grănicerilor ucraineni, cele două femei sunt cetățene ale Ucrainei care locuiau în Moldova. Ele au încercat să traverseze frontiera pe jos. În urma verificărilor, grănicerii au stabilit că pe 24 octombrie acestea au fost testate pozitiv în Republica Moldova cu COVID-19.

Acestea au fost izolate, după care polițiștii de frontieră au chemat o ambulanță din regiunea Odesa. Medicii au verificat starea femeilor.

În timpul examinării medicale, s-a stabilit că femeile nu aveau febră sau alte simptome ale infecției. Grănicerii le-au ajutat să își instaleze aplicația „Acasă”, după care le-au permis să intre în Ucraina.

Amintim că autoritățile din Moldova au ridicat restricția de ieșire din țară a persoanelor aflate în autoizolare, cu toate că încălcarea acestui regim rămâne interzisă. Pentru încălcarea acestor prevederi, legea prevede amenzi în mărime de 25 mii de lei pentru persoanele fizice și până la 75 mii de lei pentru persoanele juridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: