Drochia: o pensionară și fiul său, omorâți cu sânge rece de propriul chiriaș. Ce pedeapsă a primit individul
Full Article 2 minutes read

Drochia: o pensionară și fiul său, omorâți cu sânge rece de propriul chiriaș. Ce pedeapsă a primit individul

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din orașul Drochia a omorât două persoane cu dizabilități: o pensionară și fiul acesteia. Crima a avut loc la sfârșitul anului trecut în apartamentul victimelor, unde individul locuia în chirie. Pe 17 mai, acesta fost condamnat la 19 ani și 6 luni de închisoare. Precizările au fost făcute de Procuratura Generală (PG) într-un comunicat. 

Potrivit PG, în perioada 5-8 decembrie 2023, inculpatul a locuit într-un apartament închiriat de la o femeie în vârstă de 79 de ani și fiul acesteia de 53 de ani. Bărbatul s-a angajat să achite serviciile comunale și să ajute cele două persoane, care aveau probleme de mobilitate și nu se putea deplasa fără ajutor.

În timp ce inculpatul se afla în stare de ebrietate, între acesta și fiul pensionarei s-a iscat un conflict. La un moment dat, inculpatul, cu premeditare, i-a aplicat bărbatului multiple lovituri cu toporul și cuțitul în regiunea toracelui și a inimii, în antreul apartamentului.

Ulterior, după ce a auzit strigătele și încercările de apărare ale mamei bărbatului, aflată în scaun cu rotile, inculpatul s-a îndreptat către salonul apartamentului, unde i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu toporul și cuțitul în regiunea omoplatului, a plămânului stâng și a toracelui.

În urma acestor vătămări corporale, ambele victime au decedat.

Inculpatului s-a aflat în arest preventiv din 8 decembrie 2023 până pe 17 mai 2024, atunci când a fost recunoscut vinovat pentru omorul a două persoane. Astfel, individul a fost condamnat la 19 ani și 6 luni de închisoare.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Drochia, sediul Central.

Sentința este susceptibilă de atac la Curtea de Apel Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: