Droguri aduse în Moldova cu autobuzele de rută. Erau ascunse printre produse alimentare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Droguri aduse în Moldova cu autobuzele de rută. Erau ascunse printre produse alimentare (VIDEO)

Oamenii legii au reținut patru persoane care comercializau pastile psihotrope de tip „Subutex”. Acestea erau introduse în țară prin intermediul autobuzelor de rută, fiind ascunse în colete, printre produse alimentare. 

În cadrul investigației s-a stabilit că liderul grupării, un bărbat de 33 de ani din Chișinău avea rolul de a organiza introducerea drogurilor în RM pe cale de contrabandă, pe care ulterior le transmitea spre comercializare altor membri a grupului. Fiind identificată metoda prin care se introduceau drogurile în RM, au fost efectuate mai multe acțiuni pentru obținerea probatoriului, iar în cele din urmă, a fost reținut liderul grupării. În momentul reținerii, acesta avea asupra sa un colet, în interiorul căruia, printre produse alimentare, au fost depistate 56 de pastile psihotrope.

În rezultatul investigațiilor, au fost reținuți alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 41 de ani, care aveau rolul de vânzători de droguri. La domiciliul acestora au fost depistate peste 150 de pastile de tip „Subutex”, precum și 67 000 de lei, 500 de dolari SUA și 250 de Euro, care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională.

Drogurile erau transmise din una din țările europene, prin intermediul autobuzelor de rută, asigurând camuflarea acestora printre produse alimentare.

În momentul reținerii, membrii grupării se aflau în stare de ebrietate provocată de consumul stupefiantelor. Aceștia au fost reținuți pentru 72 ore, ulterior instanța de judecată a aplicat măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 zile.

O pastilă de tip „Subutex” era vândută consumatorilor la prețul de 800-1000 lei. 

În continuare se întreprind măsuri în vederea identificării altor persoane implicate în această schemă.

Conform legii penale, persoanele culpabile de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșit de un grup criminal organizat” riscă închisoare de până 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: