Droguri în valoare de 900.000 lei, ridicate de oamenii legii. Doi bărbați au fost plasați în arest
Full Article 2 minutes read

Droguri în valoare de 900.000 lei, ridicate de oamenii legii. Doi bărbați au fost plasați în arest

Oamenii legii au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în contrabandă și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP, marijuană și substanțe psihoactive de tip nou (NPS) prin intermediul magazinelor online. Potrivit unei note emise de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), pe 21 decembrie, liderul grupării este un bărbat de 28 ani, originar din mun. Chișinău.

Acesta a stabilit reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină între membrii grupării. Totodată, liderul grupării racola noi membri în calitate de curieri pentru transportarea drogurilor din Ucraina în Republica Moldova și plasarea acestora în ascunzișuri.

În urma acțiunilor întreprinse de organele competente, au fost reținute două persoane. Este vorba despre liderul grupării și o persoană care activa în calitate de administrator al magazinului online, de 22 ani. În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile și apartamentele închiriate, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 1,5 kg.

De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare internaționale, peste 21 000 de pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scară mică.

Valoarea pe piața neagră a drogurilor sechestrate cifrează aproximativ 900 000 lei.

Fiind examinate înscrisurilor de ciornă depistate în timpul perchezițiilor de la începutul anului 2021 până în prezent, oamenii legii au stabilit că membrii grupului infracțional au transportat și distribuit droguri în peste 8 660 de ascunzișuri din republică.

Drogurile, dar și toate obiectele necesare desfășurării activității infracționale erau aduse prin contrabandă din Ucraina.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: