Поліція Харківської області

Drone, incendii și 15 răniți, inclusiv copii: Harkov – din nou sub foc (FOTO/VIDEO)

Noaptea trecută, orașul ucrainean Harkov a fost ținta unui atac cu drone. Atacul a durat o oră și jumătate și a provocat incendii. Zeci de mașini au fost avariate, iar altele au luat foc. 15 persoane au fost rănite, dintre care patru sunt copii. Printre copiii răniți se numără un băiat de 2 ani, care a fost spitalizat. Informațiile au fost comunicate de autoritățile ucrainene. Menționăm că Harkov a fost atacat pentru a doua noapte consecutiv. În prima noapte, potrivit autorităților din Ucraina, patru persoane au murit.

Primarul Harkovului, Igor Terehov, a declarat că atacul asupra orașului a durat o oră și jumătate. Au fost înregistrate 11 lovituri. „Sub atac au fost cartiere rezidențiale, instituții de învățământ, grădinițe, infrastructură. Zeci de automobile au fost avariate, geamurile școlilor și ale caselor au fost sparte. Au fost înregistrate cel puțin 12 răniți, dintre care 4 sunt copii”, a scris el pe Telegram în jurul orei 5 dimineața. De asemenea, Terehov a spus că în locațiile lovite au izbucnit incendii.

Șeful administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a raportat că printre copiii răniți se numără un băiat de 2 ani și trei fete de 12, 16 și 17 ani. El a mai spus că atacul a fost efectuat cu drone, totodată au luat foc automobile și a izbucnit incendiu într-un magazin.

Șeful administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a raportat că printre copiii răniți se numără un băiat de 2 ani și trei fete de 12, 16 și 17 ani. El a mai spus că atacul a fost efectuat cu drone, iar în urma acestuia au luat foc automobile, iar un incendiu a izbucnit și într-un magazin.

Puțin după ora 07:00, pe 12 iunie, poliția din Harkov a raportat că 15 persoane au fost rănite, iar cinci dintre ele au fost transportate la spital, urmare a atacului rusesc. A fost spitalizat și băiețelul de doi ani.

Поліція Харківської області
Поліція Харківської області
Поліція Харківської області

Menționăm că, în noaptea spre 11 iunie, în urma unui atac cu drone „Shahed” asupra Harkovului, patru persoane au murit, iar peste 60 au fost rănite.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Seceta face ravagii în Ștefan Vodă. Culturile de porumb și floarea-soarelui, „grav afectate”: „Avem o situație critică”

Starea culturilor de grupa a doua – în special porumbul și floarea-soarelui – este una „critică”, a constatat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Șarban, în urma unei vizite efectuate pe terenurile agricole din raionul Ștefan Vodă. Potrivit oficialului, lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultimele luni „au afectat grav culturile”, punând în pericol recolta din acest an.

Secretarul de stat a vizitat mai multe terenuri din satele Crocmaz, Cioburciu și Slobozia, unde a discutat cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă.

„Am venit astăzi în Ștefan Vodă pentru a vedea personal care este situația din teren și pentru a discuta cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă. Este clar că avem de-a face cu o situație critică”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit acestuia, deși în seara zilei precedente au fost înregistrate cantități reduse de ploaie, acestea nu au fost suficiente pentru a salva culturile.

„O bună parte a suprafețelor cultivate cu porumb este deja compromisă, iar în cazul florii-soarelui, plantele sunt într-o fază avansată de dezvoltare, cu calatidiile subdezvoltate, ceea ce afectează grav potențialul de producție. Dacă în perioada imediat următoare nu vor fi înregistrate precipitații semnificative, se așteaptă pierderi considerabile la ambele culturi”, susține oficialul.

Un exemplu relevant este gospodăria „Ecoalimentprim”, care administrează 1050 de hectare cultivate cu culturi de câmp. Fermierii de aici spun că au nevoie urgentă de investiții în sisteme moderne de irigație pentru a putea face față secetei.

De asemenea, din cauza secetei, sunt afectate și plantațiile de prun, chiar și pentru recolta deja diminuată în urma înghețurilor târzii din primăvară.

În context, Vasile Șarban a subliniat importanța accelerării proiectelor de reabilitare a infrastructurii de irigații și a aplicării tehnologiilor agricole adaptate noilor realități climatice.

„Fermierii încep să conștientizeze tot mai mult rolul esențial al acestor investiții, iar soluții precum tehnologia de conservare a solului No till, deși nu sunt miraculoase, oferă o anumită protecție culturilor în perioadele de secetă, menținând umiditatea în sol pentru o perioadă mai îndelungată. Dialogul cu fermierii, colectarea datelor privind pierderile și promovarea soluțiilor durabile vor rămâne priorități ale ministerului în gestionarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii naționale”, a subliniat secretarul de stat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: