Drumul din Chișinău până în Bulboaca, reparat de urgență datorită summit-ului Comunității Politice Europene
Full Article 2 minutes read

Drumul din Chișinău până în Bulboaca, reparat de urgență datorită summit-ului Comunității Politice Europene

Reparația în regim de urgență a drumului din Chișinău până în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi este legată de summit-ul Comunității Politice Europene care va avea loc în Moldova, pe 1 iunie. Informația a fost confirmată pentru NM de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Acum două săptămâni, Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat începerea lucrărilor între Chișinău și satul Bulboaca. Lucrările urmează să fie efectuate pe circa 30 de km din drumul Chișinău-Tiraspol, Florești – Anenii Noi și Bulboaca-Delacau.

Costul lucrărilor de reparație este de 225,7 milioane de lei. Banii vor fi alocați din Fondul rutier. Pe 15 martie, Administrația de Stat a Drumurilor a semnat un contract, fără licitație, cu patru companii: Rutador, Nouconst, Dromas Cons și Genesis International.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a declarat pentru NM că aceste contracte au fost semnate fără licitație în baza articolului 56 din Legea privind achizițiile publice. Au făcut acest lucru „din motive de maximă urgență din cauza unor circumstanțe neprevăzute pentru autoritatea contractantă”.

Lucrările trebuie să fie finalizate până pe 15 mai.

Menționăm că, potrivit unei surse NM din cadrul Guvernului, summit-ul Comunității Politice Europene va avea loc la Castel Mimi.

Precizăm că, pe 1 iunie, la Chișinău va avea loc cea de-a doua reuniune a comunității politice europene. Sunt așteptați să participe 47 de președinți, prim-miniștri și șefi de instituții europene.

Comunitatea politică europeană este un nou format de cooperare a statelor de pe continentul european. Ea este destinată țărilor candidate, fostelor state membre ale UE și celor care sunt legate de UE prin acorduri economice și care împărtășesc valori europene comune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: