Duma de Stat a votat pentru recunoașterea „Republicilor populare” Donețk și Lugansk
Full Article 1 minutes read

Duma de Stat a votat pentru recunoașterea „Republicilor populare” Donețk și Lugansk

Duma de Stat a Rusiei a susținut proiectul prin care sunt recunoscute oficial „Republica Populară Donețk” și „Republica Populară Lugansk”, informează RIA Novosti pe 15 februarie.

Speakerul Dumei de Stat a precizat că „documentul va fi transmis de urgență șefului statului” pentru promulgare.

Deputații consideră că recunoașterea Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk va crea fundamentul pentru asigurarea garanțiilor de securitate și protecție a locuitorilor republicilor față de pericolele externe, precum și întărirea păcii la nivel internațional și a stabilității regionale”, a subliniat Veaceslav Volodin.

Proiectul de lege a fost elaborat de Partidul Comunist al Federației Ruse. Acesta prevede recunoașterea celor două regiuni ucrainene drept republici independente și inițierea „unor negocieri urgente cu privire la crearea bazei de drept în legătură cu relațiile internaționale, precum și reglementarea tuturor aspectelor privind colaborarea și susținerea reciprocă”.

Inițiativa a fost susținută de 351 de deputați ai Dumei de Stat a Federației Ruse. Contra au votat 16, iar unul s-a abținut.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: