După întâlnirea cu Maia Sandu, ambasadorul Rusiei a avut o întrevedere cu Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

După întâlnirea cu Maia Sandu, ambasadorul Rusiei a avut o întrevedere cu Igor Dodon

Igor Dodon promite că, în cel mai apropiat timp, cetățenii Republicii Moldova vor putea să se vaccineze cu Sputnik V. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii din 26 martie. Dodon a menționat că va discuta, săptămâna viitoare, la Moscova, cu autoritățile ruse despre livrarea primului lot de vaccin anti-COVID în țara noastă. Tot astăzi, socialistul a anunțat că a discutat subiectul în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

„Vă asigur, Sputnik V în timpul cel mai apropiat va veni în Moldova, va fi accesibil cetățenilor, în primul rând gratis din contul ajutoarelor umanitare și achizițiilor de stat. Promit că acest lucru se va întâmpla în timpul cel mai apropiat. Noi ne ocupăm de acest lucru”, a declarat Dodon.

Dodon a mai declarat că nu se va vaccina până nu va fi Sputnik V în Moldova.

„Iar când acest lucru se va întâmpla, mă voi imuniza o dată cu toți cetățenii”, a declarat socialistul.

Tot pe 26 martie, politicianul a anunțat că s-a întâlnit cu reprezentantul diplomatic al Rusiei în Moldova.

„Am discutat diverse chestiuni cu privire la consolidarea relațiilor bilaterale, dar și situația politică actuală din Republica Moldova. Pe lângă aceasta, am vorbit despre termenele de livrare cât mai urgentă în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik-V. După cum se știe, locuitorii Moldovei demult sunt în așteptarea acestuia, din care motiv mizăm pe finalizarea tuturor procedurilor birocratice în cel mai scurt timp”, a precizat Dodon.

***

În ajun, ambasadorul Rusiei a avut o întrevedere și cu președinta țării, Maia Sandu. Șefa statului a precizat că a discutat cu Oleg Vasnețov inclusiv despre asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri.

„Ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare”, a declarat Maia Sandu.

Serul Sputnik V anti-Covid a fost înregistrat în Republica Moldova pe 26 februarie, împreună cu preparatele Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, deși preparatul nu a fost încă aprobat de Organizația Mondială a Sănătății. Anterior, președinta Maia Sandu a declarat în repetate rânduri că Republica Moldova va accepta orice vaccin anti-Covid aprobat de OMS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: