„Acces mai rapid la vaccinul Sputnik V”. Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Acces mai rapid la vaccinul Sputnik V”. Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei în Moldova

Președinta țării a avut pe 25 martie o întrevedere cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a șefei statului, oficialii au discutat despre asigurarea accesului la vaccin anti-Covid.

„Am discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare”, a scris președinta țării pe Facebook.

Șefa statului a mai menționat că șansa re revenire la normalitate depinde de asigurarea rapidă a accesului populației la vaccin anti-Covid-19.

De asemenea, Maia Sandu a discutat cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu Reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

„Avem multe subiecte pe agendă și noi depunem eforturi pentru a rezolva împreună problemele cetățenilor moldoveni”, a conchis Sandu.

Azi am avut o întrevedere cu domnul Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Am discutat despre…

Publicată de Maia Sandu pe Joi, 25 martie 2021

 

***

Amintim că serul Sputnik V anti-Covid a fost înregistrat în Republica Moldova pe 26 februarie, împreună cu preparatele Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, deși preparatul nu a fost încă aprobat de Organizația Mondială a Sănătății. Anterior, președinta Maia Sandu a declarat în repetate rânduri că Republica Moldova va accepta orice vaccin anti-Covid aprobat de OMS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: