„E cazul să ne temem pentru viețile noastre?”. Apelul unor aleși locali din partea Platformei DA (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„E cazul să ne temem pentru viețile noastre?”. Apelul unor aleși locali din partea Platformei DA (VIDEO)

Mai mulți președinți și vicepreședinți de raioane care fac parte din Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și-au exprimat solidaritatea cu Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sîngerei, care a fost stropit cu verde de briliant pentru că s-ar fi vaccinat anti-Covid fără rând. Potrivit reprezentanților Platformei DA, alesul local riscă să rămână fără vedere. Aceștia au cerut tragerea la răspundere atât a făptașilor, cât și a instigatorilor.

Octavian Zeleinschi, vicepreședinte al raionului Anenii Noi, membru al Ligii aleșilor locali din partea Platformei DA, a declarat că atacul respectiv constituie o sfidare în adresa formațiunii: „Ne exprimăm profunda revoltă și indignare cu privire la atacul produs acum două zile asupra colegului nostru. Atacul banditesc comis de câțiva indivizi care purtau însemnatele partidului condus de către Gheorghe Cavcaliuc este un semn în Republica Moldova, în secolul 21, sunt încă aplicate metode specifice anilor 90. Acestea constituie o întimidare la adresa noastră, ca partid veritabil de opoziție”.

Alesul local susține că, cu câteva zile înainte de acest atac, în spațiul public ar fi apărut un mesaj instigător din partea unui ales local din Sîngerei. În prezent, starea de sănătate a lui Tutunaru este „îngrijorătoare”.

„Nu excludem că anume această postare publică a și servit drept pretext pentru atacul asupra colegului nostru. În prezent, colegul nostru este internat în spital cu arsuri grave, iar starea de sănătate este „îngrijorătoare”. Riscă să-și piardă vederea. Ne întrebăm cine din aleșii locali ai Platformei DA va urma. E cazul să ne temem pentru sănătatea și viețile noastre?”, a mai spus Zelinschi și a cerut tragerea la răspundere atât a făptașilor, cât și a instigatorilor.

Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE.

Tudor Tutunaru este internat la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Într-un răspuns pentru NM, reprezentanții Procuraturii Generale au menționat că investighează cazul, inclusiv declarația liderului Pace Gheroghe Cavcaliuc, care a declarat că „așa vor păți toți funcționarii care vor face abuz de funcția lor și se vor vaccina înaintea medicilor, bătrânilor și a poporului”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: