Echipele de căutare din Indonezia au găsit resturi ale submarinului dispărut
Full Article 2 minutes read

Echipele de căutare din Indonezia au găsit resturi ale submarinului dispărut

Echipele de căutare din Indonezia au găsit resturi ale submarinului dispărut miercuri în largul insulei Bali, care indică faptul că vasul cu 53 de oameni la bord s-a scufundat și că nu există nicio speranță de a găsi supraviețuitori, au anunţat reprezentanți ai armatei, transmite Digi24 cu referire la AFP.

Șeful Statului Major al Marinei Navale, Yudo Margono, a declarat sâmbătă că salvatorii au găsit mai multe obiecte, inclusiv părți dintr-o placă de torpilă, o sticlă cu ulei despre care se crede că ar fi folosită pentru a unge periscopul submarinului.

Speranţele de a-i găsi în viaţă pe cei 53 de membri ai echipajului sunt tot mai slabe, în condiţiile în care potrivit oficialilor rezervele de oxigen s-ar fi epuizat sâmbătă dimineaţa.

Submarinul a dispărut miercuri, 21 aprilie, în timpul unor exerciții în largul insulei Bali. Șase nave de război, un elicopter și 400 de oameni au fost implicați în operațiunea de căutare. Singapore și Malaezia au trimis nave pentru a sprijini operațiunea, iar SUA, Australia, Franța și Germania și-au oferit ajutorul. Sâmbătă dimineața, un avion Boeing P-8 Poseidon al Forțelor Aeriene Americane, specializat în detectarea submarinelor, a aterizat în Bali.

Menționăm că submarinul dispărut a fost fabricat în Germania, în anul 1970 și modernizat în Coreea de Sud, în 2012. Acesta este primul submarin pierdut vreodată de Indonezia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: