„Ei folosesc banii pentru a cumpăra voturi. Anunțați poliția”. Spînu a îndemnat cetățenii să nu creadă în promisiunile „hoților și fugarilor”
Full Article 3 minutes read

„Ei folosesc banii pentru a cumpăra voturi. Anunțați poliția”. Spînu a îndemnat cetățenii să nu creadă în promisiunile „hoților și fugarilor”

Ministrul Andrei Spînu a declarat că „grupul de candidați” care sunt împotriva referendumului folosesc bani pentru a cumpăra voturi. „Creează tot felul de grupuri pe rețele. Fac promisiuni mincinoase”, a comunicat oficialul moldovean. Spînu a îndemnat cetățenii să nu dea „buletinele de identificare escrocilor” și i-a îndemnat să alerteze poliția dacă observă situații de acest fel. Precizările au fost făcute după ce, în dimineața zilei, politicianul fugar Ilan Șor a promis câte 5 mii de lei pentru cei care vor „convinge cât mai mulți oameni din secția lor de votare” să voteze „Nu” la referendum. 

Pe 29 septembrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat că urmărește acțiunile electorale ale grupului de candidați care sunt împotriva referendumului.

„Ei folosesc banii pentru a cumpăra voturi, pentru a cumpăra oameni. Pentru asta colectează buletine de identitate, creează tot felul de grupuri pe rețele; Fac promisiuni mincinoase și pe alocuri idioate, spre exemplu gaz gratuit; Folosesc propaganda pentru a răspândi minciuni despre Uniunea Europeană și să sperie oamenii cu tot felul de aberații”, a comunicat ministrul pe o rețea de socializare.

El a adăugat că „moldovenii nu se vând” și a venit cu unele recomandări.

„Nu dați buletinele de identificare escrocilor. Dacă observați astfel de situații, anunțați imediat poliția la telefonul 112; Nu credem în povești. Cașcavalul gratuit este doar în capcanele pentru șoareci; Susținem adevărul și ne informăm din surse oficiale. Nu credem hoților, fugarilor și bandiților”, a menționat Spînu.

Menționăm, în dimineața zilei de 29 septembrie, politicianul fugar Ilan Șor a promit bani pentru cei care vor „convinge cât mai mulți oameni din secția lor de votare” să voteze „Nu” la referendum. El a anunțat despre lansarea unui chat-bot pe Telegram, unde fiecare persoană înregistrată va primi „sarcini”. Ultimele, ca și înregistrarea pe acest canal, „vor fi plătite”. Potrivit lui Șor, chat-botul „a reunit deja peste 800 de mii de patrioți din întreaga țară”. Șor a promis 500 de lei la înregistrare, alți 2 mii de lei la „îndeplinirea sarcinilor minime” și 5 mii de lei „dacă în secția dumneavoastră de votare majoritatea sunt împotriva UE și au ales candidatul nostru”. Menționăm, echipa lui Șor nu a precizat despre ce „candidat” este vorba. Partidele apropiate lui Șor nu au un candidat la scrutinul prezidențial. Detalii AICI.

Menționăm, în iulie 2024, au fost înăsprite sancțiunile pentru alegătorii care vor accepta bani, bunuri, băuturi alcoolice, produse din tutun, alimentare sau servicii pentru a favoriza sau a defavoriza un anumit candidat electoral. Coruperea alegătorilor în campania electorală prevede amenzi de aproape €2000.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: