Elaborarea și implementarea unui program național de împădurire, subiect de discuție la președinție
Full Article 2 minutes read

Elaborarea și implementarea unui program național de împădurire, subiect de discuție la președinție

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 14 aprilie, prima ședință pe platformă prezidențială, la care s-a discutat despre elaborarea și implementarea unui program național de împădurire. La ședință au participat reprezentanții mai multor instituții de stat și ai societății civile din domeniul mediului, precum și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova.

„Riscurile schimbărilor climatice ne afectează pe toți, ne pun în pericol sănătatea și ne scad calitatea vieții. Extinderea plantărilor de vegetație este cu atât mai necesară în Moldova, unde pădurile acoperă doar 11,3% din suprafață, comparativ cu media de 30-45% din UE”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, președinta țării a declarat că „împădurirea trebuie să devină un obiectiv major al țării noastre pe termen mediu și lung”. În acest sens, Maia Sandu a precizat că se va lucra la un program amplu de împădurire, elaborat pentru o perioadă de 10 ani, care să conțină măsuri de extindere și protecție a pădurilor, de subvenționare a agricultorilor pentru înființarea fâșiilor de protecție, dar și de stopare a corupției din sistemul de silvicultură.

În cadrul grupului de lucru format, s-a discutat și despre problemele întâmpinate în calea extinderii fondului forestier, capacitățile instituționale privind implementarea unui plan de acțiuni de împădurire, precum și despre necesitățile financiare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: