Electronic Arts, cea mai mare companie de jocuri video, vine în Moldova? Alaiba: Avem o ofertă atractivă
Full Article 2 minutes read

Electronic Arts, cea mai mare companie de jocuri video, vine în Moldova? Alaiba: Avem o ofertă atractivă

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a anunțat că a avut o discuție cu conducerea filialei din România a companiei americane Electronic Arts (EA), cea mai mare companie de jocuri video din lume. Dumitru Alaiba a declarat că industria de gaming din Republica Moldova are o ofertă atractivă, astfel discuțiile cu reprezentanții EA România vor continua pentru a-i convinge să-și înceapă activitatea în țara noastră.

„Compania Electronic Arts este cea mai mare companie de jocuri video din lume. FIFA, Need for Speed, Sim City, Medal of Honor și multe altele. Chiar și pentru cei care nu au jucat de ani de zile (ca mine) numele Electronic Arts este foarte cunoscut. Am discutat azi cu Daniel Ionescu de la EA România. În România, EA angajează 2000 de oameni. O să comunicăm și sper să-i aducem și la noi, pentru că într-adevăr avem o ofertă foarte atractivă, cu foarte puțină concurență”, a scris ministrul Economiei pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Alaiba s-a referit și la avantajele pe care o companie ca EA le-ar avea în Moldova:
– va plăti doar impozit unic de 7% din cifra de afaceri. Fără nici un alt impozit, cotizații sociale, medicale, etc.
– va putea angaja oameni de la distanță, fără nici un impediment birocratic.
– inclusiv străinii pot lucra de la distanță pentru o companie IT din Republica Moldova, fără necesitatea obținerii unui permisul de muncă. Și fără măcar să trebuiască să vină măcar o dată în Moldova.

Însă asta e abia începutul, potrivit ministrului. Dumitru Alaiba a spus că în continuare se vor elimina în general permisele de muncă pentru o listă mare de țări, se vor simplifica și mai mult procedurile din IT Park și vor continua investițiile în sistemul educațional. „Muncim permanent să facem cât mai simplu posibil”, a precizat acesta.

„Industria de gaming este estimată la aproximativ 180 miliarde Dolari SUA. Moldova deja are câte ceva prezență, însă putem oferi și mai mult. Avem talente, avem potențial, avem condiții foarte prielnice și avem și mai multe planuri cum să fim și mai atractivi”, a conchis ministrul Alaiba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: