Elevii din Transnistria vor învăța 5 zile pe săptămână, în loc de 6, cu o excepție. Krasnoselski vrea ca sâmbetele copiii să învețe „istoria republicii”
Full Article 2 minutes read

Elevii din Transnistria vor învăța 5 zile pe săptămână, în loc de 6, cu o excepție. Krasnoselski vrea ca sâmbetele copiii să învețe „istoria republicii”

Elevii din regiunea transnistreană vor învăța, din 1 septembrie, cinci zile pe săptămână, și nu șase, așa cum a fost până în prezent. Decizia a fost luată de așa-zisele autorități locale, scrie presa din stânga Nistrului.

Potrivit novostipmr.com, modificările vizează copiii care își fac studiile în clasele 5-10. Excepția rămâne în cazul elevilor care învață în clasa a 11-a.

Sursa citată precizează că liderul de facto al regiunii a propus ca, din 1 septembrie, managerii instituțiilor de învățământ și profesorii să organizeze excursii în zonă pentru școlari, precum și cursuri opționale despre „istoria republicii”.

Menționăm că, până în prezent, elevii din regiunea transnistreană au învățat 6 zile pe săptămână, inclusiv sâmbetele. Revenirea la cinci zile pe săptămână în loc de șase a fost discutată repetat, în regiune. În 2014, așa-numita șefă de atunci a departamentului principal de educație al așa-zisului Minister al Educației din Transnistria, Liubov Lisak, declara că „cetățenii apelează din ce în ce mai mult la „autoritățile locale” cu o cerere de anulare a învățământului în zilele de sâmbătă, în școlile din regiune”.

„Argumentul principal este că încărcătura incomensurabilă de studiu afectează sănătatea fizică și psihică a copiilor”, a spus Liubov Lisak în 2014.

Atunci așa-numitele autoritățile de la Tiraspol au decis să renunțe la orele desfășurate șase zile pe săptămână în cazul copiilor din clasa a 6-a.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: