Elicopterul turistic Mi-8 a dispărut în Kamchatka. Se presupune că la bord ar fi 22 de persoane
Full Article 2 minutes read

Elicopterul turistic Mi-8 a dispărut în Kamchatka. Se presupune că la bord ar fi 22 de persoane

Un elicopter turistic Mi-8, la bordul căruia se presupune că se află 22 de persoane, a dispărut, sâmbătă, 31 august, în Kamchatka, peninsulă din regiunea estică a Rusiei, a informat Interfax, citând surse din serviciile de urgență.

Elicopterul  care aparținea companiei Vityaz Aero, efectua o călătorie turistică și se deplasa de la vulcanul Vachkazhets până în satul Nikolaevka. Acesta, la un moment dat a dispărut de pe radar și nu a mai aterizat la destinație.

Comisia de anchetă a deschis un dosar penal privind pierderea contactului cu aparatul de zbor și investighează numărul exact de persoane care s-ar afla la bord. Inițial s-a raportat prezența a doar trei membri ai echipajului, dar, ulterior, Agenția Federală de Transport Aerian a anunțat că ar putea fi vorba de 22 de persoane – trei membri ai echipajului și 19 pasageri.

Potrivit RBC, printre pasageri se număra și directorul financiar al Federației Ruse de Fotbal (RFU), Arseni Zamyatin, alături de soția sa.

Un al doilea elicopter Mi-8 a fost trimis în căutarea celui dispărut.

Amintim că pe 16 iulie 2022, un elicopter Robinson a dispărut în Kamchatka. Ulterior, guvernatorul Vladimir Solodov a anunțat descoperirea elicopterului prăbușit. Pilot și doi pasageri au fost găsiți morți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: