Energia electrică s-ar putea ieftini din nou. Cu cât?
Full Article 2 minutes read

Energia electrică s-ar putea ieftini din nou. Cu cât?

Energia electrică s-ar putea ieftini din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că, drept urmare a ultimelor evoluții pe piața de energie electrică și în baza analizelor efectuate, există „premise de micșorare a prețurilor pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune”.

ANRE a anunțat pe 28 iunie că examinează în regim urgent solicitările furnizorului Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și ale operatorului sistemului de distribuție Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. Totodată, ANRE a solicitat S.A „Furnizare Energie Electrice Nord” să prezinte cererea de ajustare a prețurilor care va fi examinată la momentul depunerii.

Agenția preconizează organizarea ședinței publice în care vor fi discutate noile prețuri și tarife pe parcursul săptămânii viitoare.

UPDATE (11:45) Premier Energy propune un tarif nou de 2,69 lei/kWh – cu circa 30 de bani mai puțin decât în prezent.

Solicitare prețuri PE_2023 by Stela Untila on Scribd

***

În aprilie 2023, prețul la energia electrică furnizată de Premier Energy a fost micșorat de la 3,42 lei /kWh până la 2,99 lei. Pentru energia electrică furnizată de FEE Nord, ANRE a stabilit micșorarea de la 3,84 la 3,58 lei/kWh.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: