Energocom a procurat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri, 24 de MWh de gaze naturale. Se testează un nou mecanism
Full Article 1 minutes read

Energocom a procurat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri, 24 de MWh de gaze naturale. Se testează un nou mecanism

Energocom a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri, 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Potrivit Ministerului Energiei, prețul unui MWh a constituit 240 de lei românești, ceea ce reprezintă echivalentul a circa 49 de euro.

Sursa citată precizează că, prin această achiziție, s-a încercat testarea unui nou mecanism de procurare a gazelor naturale și stabilirea un nou lanț logistic. Potrivit Energocom, gazele urmează să fie revândute către SA Moldovagaz. În preț nu va fi inclus, însă, și costul de transport.

Directorului interimar al Energocom, Victor Bânzari, susține, la rândul său, că scopul acțiunii a fost diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale, în căutarea unor surse accesibile, precum și asigurarea securității energetice a țării.

Amintim că pe 21 martie SA Energocom a vândut în Ucraina 1 MWh de energie electrică în calitate de test. Până acum compania doar procura de la producători din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.




Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: