„Era Plahotniuc-Dodon s-a terminat”. Adresarea Maiei Sandu pe final de campanie, către alegătorii lui Usatîi, Năstase, Dodon și „ȘOR”
Full Article 3 minutes read

„Era Plahotniuc-Dodon s-a terminat”. Adresarea Maiei Sandu pe final de campanie, către alegătorii lui Usatîi, Năstase, Dodon și „ȘOR”

În ultima zi de campanie electorală, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu a adresat un mesaj către alegătorii lui Renato Usatîi, Andrei Năstase, ai liderilor unioniști, dar și ai lui Igor Dodon și ai Violetei Ivanov. Aceasta a îndemnat alegătorii să nu îl creadă pe Igor Dodon și să voteze pentru o schimbare.

„Mă adresez oamenilor care l-au votat pe Renato Usatîi în primul tur. Ați ieșit la alegeri pentru că v-ați săturat de nedreptate și hoție. Vă îndemn să faceți asta și în turul doi, să votați pentru schimbare, unificarea societății în jurul luptei cu hoții și sărăcia. Mă adresez oamenilor care l-au votat pe Andrei Năstase. Am mers împreună, cot la cot, împotriva regimului Plahotniuc-Dodon. Împreună am reușit să îl alungăm pe Plahotniuc de la putere. Împreună trebuie să îl alungăm pe Dodon de la putere, doar împreună”, a declarat Maia Sandu.

Lidera PAS a avut un mesaj și pentru unioniști, dar și pentru simpatizanții Partidului Socialiștilor și ai Partidului „ȘOR”:

„Mă adresez celor care împărtășesc dezideratul unirii. Dodon a încercat să vă transforme în vinovați, în dușmanii Republicii Moldova. El minte, ca întotdeauna. Cei care distrug țara sunt hoții ca el, ei ne fură viitorul. Mă adresez către oamenii care au votat Partidul „ȘOR” sau pentru socialiști: Dodon vă minte, el v-a promis să lupte cu hoții și să vă scape de sărăcie, dar a făcut invers. Voi meritați un președinte care nu vă minte, care să lucreze pentru voi”.

Politiciana a admis că unii oameni s-au săturat de politică și se îndepărtează de procesul electoral.

„Vă înțeleg, în multe feluri, aveți dreptate. Într-adevăr, politica, modul în care este făcută, poate fi dezgustătoare. Practicile murdare ale unor politicieni care rămân nepedepsite, corupția care îi îmbogățește pe cei puțini în detrimentul celor mulți, toate acestea pot fi dezgustătoare. Însă tot prin politică toate acestea se pot și se vor schimba”.

La final, Maia Sandu a spus că nu va admite fraudarea alegerilor.

„Pavel Voicu, Zinaida Grecianîi, Maxim Lebedinschi și toți deputații care îl slujesc pe Igor Dodon, și alți angajați la stat: să nu credeți că puteți frauda aceste alegeri fără consecințe, nu doar pentru țară, dar și pentru voi personal. Plahotniuc este fugar și i-a abandonat pe toți cei care l-au ajutat. Igor Dodon va face la fel. Era Plahotniuc-Dodon s-a terminat. Nu riscați cu propriul viitor pentru un hoț”.

Amintim că în dimineața de 13 noiembrie, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a sesizat SIS, MAI și Procuratura Anticorupție, pe motiv că susținătorii lui Igor Dodon ar pregăti o schemă de fraudare a alegerilor, prin mituirea alegătorilor.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 15 noiembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: