Un deputat PAS a sesizat SIS, MAI și Procuratura: „Susținătorii lui Dodon pregătesc cumpărarea alegătorilor”
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS a sesizat SIS, MAI și Procuratura: „Susținătorii lui Dodon pregătesc cumpărarea alegătorilor”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco declară că susținătorii candidatului Igor Dodon la funcția de președinte al țării ar pregăti o schemă de mituire a alegătorilor. Parlamentarul a expediat o sesizare în adresa Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Ministerului de Interne (MAI), prin care a cerut responsabililor să asigure desfășurarea adecvată a scrutinului și să prevină orice fraudă electorală.

x

„Primim semnale zilnice de la susținătorii noștri din teritoriu, inclusiv din stânga Nistrului, care ne comunică că în ziua de 15 noiembrie, susținătorii candidatului Igor Dodon pregătesc o schemă de amploare prin care se va încerca cumpărarea (mituirea) alegătorilor”, a scris deputatul PAS.

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, în cazul alegătorilor din stânga Nistrului, ar fi vorba despre 500 de ruble care vor fi acordate șoferilor și câte 400 de ruble pentru fiecare pasager care traversează linia administrativă și prezintă dovada ștampilei „votat” în fișa de însoțire a buletinului de identitate.

Deputatul PAS a cerut Procuraturii Generale începerea urmăririi penale „în temeiul bănuielii rezonabile privind comiterea infracțiunii  – pregătirea la coruperea alegătorilor”.

***

Amintim că, în timpul primului tur al scrutinului prezidențial, care s-a desfășurat pe 1 noiembrie, deputatul PAS Igor Grosu a blocat cu mașina personală accesul spre secțiile de votare din Varnița, pe motiv că alegătorii erau aduși organizat cu autocarele. Politicianul susține că alegătorii erau plătiți cu 450 de lei pentru un vot.

Staff-ul electoral al lui Igor Dodon și însuși candidatul independent susținut de PSRM a negat în repetate rânduri acuzațiile privind mituirea alegătorilor.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: