„Este doar începutul unui drum frumos”. Natalia Morari a depus la CEC semnăturile în susținerea sa la prezidențiale
Full Article 2 minutes read

„Este doar începutul unui drum frumos”. Natalia Morari a depus la CEC semnăturile în susținerea sa la prezidențiale

Ex-jurnalista Natalia Morari a fost, în data de 20 septembrie, la Comisia Electorală Centrală, unde a depus listele cu semnături în susținerea sa la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către aceasta pe pagina sa de Facebook. 

Astăzi am depus la Comisia Electorală Centrală setul de semnături necesare. În total, am reușit să colectăm peste 24.000 de semnături din 25 de raioane ale țării, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți, precum și din UTA Găgăuzia. Mulțumesc din suflet tuturor celor care au semnat pentru a susține candidatura mea! (…) Acesta este doar începutul unui drum frumos, care ne va aduce, fără îndoială, rezultate pozitive pentru noi toți, cetățenii Republicii Moldova!”, a scris Natalia Morari.

CEC urmează să verifice semnăturile depuse de Natalia Morari și să ia o decizie cu privire la înregistrarea sa în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.

Precizăm că Natalia Morari a activat peste 15 ani în domeniul jurnalismului politic din Republica Moldova. De-a lungul timpului a lucrat la TV8, unde a avut propria emisiune politică și făcut parte din Consiliul de administrare al televiziunii. În 2021, Morari a părăsit Consiliul de administrare al televiziunii, invocând „presiunii” din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Morari a declarat că SIS o șantaja cu informații despre viața ei personală și a declarat că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care ulterior a fost anunțat în căutare. Informația despre legătura lui Morari cu Platon a provocat un scandal, deoarece s-a aflat că ea a făcut interviuri cu el în timp ce erau deja într-o relație. În final, emisiunea ei de la TV8 a fost închisă definitiv, iar Morari a devenit unul dintre primele și puținele exemple de „cancel culture” în comunitatea profesională și politică din care făcea parte.

***

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova se vor desfășura în data de 20 octombrie 2024. Concomitent va avea loc referndumul constituțional cu privire la aderarea la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: