„Este extrem de îngrijorător”. Reacția Maiei Sandu, după ce PCCOCS a renunțat la urmărirea penală în privința lui Platon
Full Article 2 minutes read

„Este extrem de îngrijorător”. Reacția Maiei Sandu, după ce PCCOCS a renunțat la urmărirea penală în privința lui Platon

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a renunțat la acuzațiile în adresa lui Veaceslav Platon în dosarul privind frauda bancară.

„Gruparea lui Platon reprezintă un pericol pentru securitatea statului. Acțiunile acesteia, pe de o parte, pot afecta grav stabilitatea financiară a Republicii Moldova și, pe de altă parte, subminează instituțiile statului și economia țării. Este extrem de îngrijorător cât de repede procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a precizat că va fi analizată ordonanța procurorului „pentru a vedea legalitatea și temeinicia care au stat la baza acestei decizii dubioase care scandalizează toată societatea”.

„Într-un stat de drept, este de datoria procuraturii și a sistemului judecătoresc să lupte cu grupările criminale. Îndemn insistent procuratura să-și analizeze bine deciziile sub aspectul legalității și interesului național”, a mai spus Maia Sandu.

Precizăm că PCCOCS a renunțat la acuzațiile în adresa lui Veaceslav Platon în dosarul privind frauda bancară, după ce procurorii au ajuns la concluzia că „fapta incriminată nu a fost comisă de către Platon”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: