„Este o jignire publică”. Mitropolia cere anularea festivalului Moldova Pride, organizat de comunitatea LGBT+
Full Article 3 minutes read

„Este o jignire publică”. Mitropolia cere anularea festivalului Moldova Pride, organizat de comunitatea LGBT+

Mitropolia Moldovei a publicat, pe 31 mai, o declarație în contextul manifestației Moldova Pride, care va avea loc între 13 și 19 iunie 2022 și se va încheia cu Marșul solidarității, organizat de comunitatea LGBT+. Potrivit fețelor bisericești, acțiunea este „o jignire publică la adresa cultelor religioase și a societății”.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei au amintit că, în ultimii ani, Mitropolia Moldovei a insistat în nenumărate rânduri să nu fie autorizate astfel de marșuri.

Am îndemnat atât autoritățile, cât și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT să renunțe la acest proiect, care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății. Conform articolului 8 al Legii privind Întrunirile, autoritățile au tot dreptul să nu permită desfășurarea acestei acțiuni, care atentează direct la moralitatea publică și care încalcă flagrant „libertățile altor persoane”. (…) Această paradă a minorităților sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre”, se arată în declarația Mitropoliei.

De asemenea, fețele bisericești au amintit că, în trecut, în cadrul manifestațiilor organizate de comunitatea LGBT+ au avut loc violențe. Aceștia susțin că în spatele evenimentului ar fi persoane din străinătate.

Organizatorii acestei parade și mentorii lor din afara țării ar trebui deja să cunoască realitățile de aici, din experiențele din anii trecuți, întrucât asemenea manifestări provoacă de fiecare dată pericole, violențe, dar și altercații de ambele părți. Nu există nici un motiv legal, moral, dar și rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru”, au menționat acestea.

În acest context, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, Mitropolia Moldovei a cerut să fie anulat evenimentul comunității LGBT+.

Amintim că festivalul Moldova Pride, organizat de „GENDERDOC-M”, prima organizaţie pentru drepturile lesbienelor, gay-ilor, persoanelor bisexuale și transgen din R. Moldova, este planificat pentru perioada 13-19 iunie.

Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: