„Este pentru prima dată în istorie”. Ucraina și-a rechemat ambasadorul din Belarus pentru consultări
Full Article 2 minutes read

„Este pentru prima dată în istorie”. Ucraina și-a rechemat ambasadorul din Belarus pentru consultări

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, l-a rechemat pentru consultări pe ambasadorul ţării sale în Belarus, în vederea evaluării perspectivelor relaţiilor bilaterale între cele două state. Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al Ministerului de Externe din Ucraina. Reacția vine după ce autoritățile de la Minsk i-au extrădat în Rusia pe cei 32 de cetățeni ruși, membri ai grupului militar privat Wagner.

„Totalitatea faptelor și acțiunilor, precum și evoluția evenimentelor din Belarus, a cărei societate a exprimat un vot de neîncredere în rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale, schimbă radical situația în relațiile dintre Belarus și Ucraina. Ținând cont de acest aspect, am decis să-l chem pe ambasadorul Ucrainei în Belarus pentru consultări la Kiev, pentru a evalua perspectivele relațiilor dintre Belarus și Ucraina în noua realitate”, a spus Kuleba.

De asemenea, acesta a declarat că „este pentru prima dată în istorie” când Ucraina a luat o astfel de decizie în raport cu Belarus.

Ministrul de Externe a explicat că autoritățile de la Minsk i-au extrădat în Rusia pe cei 32 de membri ai grupului militar privat Wagner, „în pofida tuturor motivelor legale și morale de a-i transfera în Ucraina”. „Acest fapt a subminat încrederea dintre țările noastre și a provocat o lovitură grea pentru relațiile noastre bilaterale”, a mai declarat Kuleba.

Amintim că pe 14 august, 32 de cetățeni ruși, membri ai grupului militar privat Wagner au fost reținuți în Belarus, fiind acuzați că au venit să destabilizeze situația în ţară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: