În aprilie 2022, coeficientul de indexare a pensiilor a fost 13,94%, fiind calculat în baza ratei inflației de la sfârșitul anului 2021

„Pensiile vor fi indexate și majorate de 1 aprilie curent. Coeficientul de indexare a pensiilor va constitui 13,94 % reieșind din rata inflației la sfârșitul anului 2021. Acest coeficient va fi aplicat părții pensiei care nu depășește salariul mediu lunar pe economie prognozat pentru anul 2022, adică în valoare de 9.900 lei. Suplimentar toate pensiile calculate vor fi majorate în sumă fixă de 171,71 lei”, anunța pe 16 martie 2022 premierul Natalia Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!