„Este un act regretabil și foarte periculos”. Ministrul de Externe a comentat declarația lui Stoianoglo despre ambasadorul UE
Full Article 2 minutes read

„Este un act regretabil și foarte periculos”. Ministrul de Externe a comentat declarația lui Stoianoglo despre ambasadorul UE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a reacționat la declarațiile făcute de procurorul general Alexandr Stoianoglo, în care a fost vizat fostul ambasador al Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Într-un comentariu publicat pe pagina sa de Facebook, ministrul de Externe a calificat informațiile drept „răfuieli politice personale” și a remarcat că este „un act regretabil și periculos” în relația cu partenerii externi ai țării.

„În legătură cu declarațiile publice inacceptabile ale actualului Procuror General și implicarea numelui unui înalt demnitar al Uniunii Europene drept justificare a unor răfuieli politice personale și interne este un act regretabil și foarte periculos în relația cu partenerii noștri externi. Procesele de investigație urmează să țină cont cu strictețe de prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și să evite orice fel de acțiuni care periclitează integritatea comunicării diplomatice sau care ar prejudicia statutul personalului diplomatic acreditat în Republica Moldova”, a menționat Popescu.

Totodată, ministrul de Externe a condamnat atitudinea și a menționat că „reforma justiției și stârpirea corupției fac parte din angajamentele noastre solicitate de cetățeni și care se află constant pe ordinea zilei în dialogul cu UE”.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă, procurorul general a anunțat că a intrat în posesia unor discuții purtate de ex-procurorul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari, potrivit cărora, acesta ar fi avut legături secrete cu politicieni, printr-o rețea de ONG-uri și experți ”independenți”, dar și reprezentanți ai mass-media, precum și cu ex-ambasadorul UE în Moldova, Peter Michalko. Informațiile au fost preluate dintr-un telefon deținut de Viorel Morari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: