Evadații din Penitenciarul Goian au furat două mașini. Poliția continuă căutările tinerilor
Full Article 3 minutes read

Evadații din Penitenciarul Goian au furat două mașini. Poliția continuă căutările tinerilor

Tinerii care au evadat acum două zile din Penitenciarul nr.10-Goian au furat o mașină din raionul Criuleni, după care au abandonat-o și au sustras un alt automobil, din raionul Orhei. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al IP Orhei, Elena Băetrău, pe 6 mai. Adolescenții nu au fost deocamdată reținuți.

Potrivit poliției, tinerii au furat o mașină din raionul Criuleni. După ora 23:00, automobilul a fost găsit abandonat la Orhei.

„În urma mai multor verificări, patrulări și măsuri întreprinse de către polițiștii din Orhei, Criuleni dar și Adminsitrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), în seara zilei de ieri, după ora 23:00, automobilul de marca Volkswagen, care a fost răpit anterior din raionul Criuleni, a fost depistat de către angajații MAI într-o stradă din raionul Orhei”, a precizat ofițerul de presă al IP Orhei.

Ulterior, aceștia au furat o altă mașină, de această dată un Opel care aparține unui locuitor al raionului Orhei.

„Cel mai probabil, suspecții, fiind speriați de faptul că poliția se află pe urmele lor, au decis să abandoneze automobilul de marca Volkswagen și l-au schimbat, fiind suspectați de răpirea altui automobil de marca Opel, care a fost sustras din gospodăria unui locuitor din r. Orhei”, a menționat Elena Băetrău.

***

Evadații sunt:

Calughin Cătălin Hosein, a.n. 06.02.2004, originar din or. Ungheni, str. Salcâmilor 20, condamnat la 2 ani și 7 luni privațiune de libertate, în baza art. 186, al.2, lit. c, d.

Globa Ion, a.n. 08.05.2003, originar din mun. Orhei, s. Peresecina, Centrul de plasament Generația Pro, condamnat la un an și patru luni privațiune de libertate, în baza art. 186, al.2, lit. b, c, d și art.1921, al.2, lit. a, c.

Turcu Gheorghe, a.n. 08.05.2003, originar din r. Anenii Noi, s. Cobusca Veche, condamnat la 10 ani privațiune de libertate, în baza art. 171, al.1, art.172, al.1, 2, lit.c, art.186, al.2, lit.d și art.188, al.2, lit.b,d,e,f.

Porivit reprezentanților ANP, deținuții au deteriorat gratiile de la fereastra din baie și au escaladat edificiile de pază ale penitenciarului, deplasându-se într-o direcţie necunoscută.

În prezent, de către serviciile abilitate ale sistemului administrației penitenciare, în comun cu organele de poliţie, se întreprind acţiunile necesare de căutare a condamnaților, fiind constituite filtre  în localitățile din raza penitenciarului.

Persoanele care dețin informații despre locul aflării deținuților sunt rugate să apeleze la numerele de telefon: 0 (22) 40-97-87, 0(22) 35-08-90; 078777450.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: