Chicu cere ca evoluția cazurilor de corupție de rezonanță să fie afișată pe site-ul guvernului. Opoziția, sceptică: „Cum a murit contorul lui Filip, exact așa „va muri” și portalul lui Chicu”
Full Article 2 minutes read

Chicu cere ca evoluția cazurilor de corupție de rezonanță să fie afișată pe site-ul guvernului. Opoziția, sceptică: „Cum a murit contorul lui Filip, exact așa „va muri” și portalul lui Chicu”

Evoluția cazurilor de corupție de rezonanță va putea fi verificată pe pagina web a guvernului. Cu o solicitare în acest sens a venit premierul Ion Chicu, în ședința de astăzi, 3 ianuarie, a guvernului. Acesta a cerut ca informațiile să fie afișate până pe 15 ianuarie. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, s-a arătat sceptic față de finalitatea inițiativei.

„În ultimii ani și luni, am tot văzut la televizor o sumedenie de rețineri în flagrant delict a funcționarilor de stat, procurori, avocați, vameși, polițiști, alți storcători de mită de prin primării, dar despre finalitatea acestor cazuri de rezonanță nu prea se știe mare treabă. Eu mă îndoiesc că măcar 10% din aceste cazuri mediatizate cu diferite show-uri au finalitate deplină. Sunt, de asemenea, zeci de dosare deschise artificial pentru a estorca bani sau a lipsi de afaceri oamenii”, a declarat premierul.

Totodată, prim-ministrul a solicitat conducerii Cancelariei de Stat să publice pe pagina web a guvernului instrumentul de monitorizare publică a acțiunilor realizate de executiv.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritatea (PAS), Sergiu Litvinenco, s-a arătat sceptic față de inițiativă și a amintit că o idee asemănătoare a avut și fostul premier democrat, Pave Filip.

„Risc să presupun de pe acum că, exact așa cum a murit contorul lui Filip, exact așa „va muri” și portalul lui Chicu. Tare aș vrea să greșesc, dar…”, a scris Litvinenco.

Precizăm că în 2016, la inițiativa premierului de atunci, Pavel Filip, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost afișat un „contor” online, privind banii care au fost recuperați în urma fraudei bancare.

Vă aduceți aminte de celebrul ”contor” care trebuia să arate câți bani au fost recuperați din furtul miliardului?…

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Vrijdag 3 januari 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: