„Evoluţie gravă, dar stabilă”. Directorul IMU, despre starea de sănătate a deținutului Oleg Pruteanu
Full Article 2 minutes read

„Evoluţie gravă, dar stabilă”. Directorul IMU, despre starea de sănătate a deținutului Oleg Pruteanu

Deţinutul Oleg Pruteanu, care recent a fost testat pozitiv la COVID-19, este în stare gravă, dar stabilă. Informațiile au fost oferite pentru Publika de către directorul Institutul de Medicină Urgentă (IMU), Mihail Ciocanu.

Oleg Pruteanu suferă de pneumonie bilaterală interstiţială, confirmată prin tomografie computerizată. Aria de afectare a plămânilor este de aproximativ 50 la sută.

„Starea la moment, după 18 ore de spitalizare, este de evoluţie gravă, dar stabilă. Temperatura corpului de 37,2. Pacientul este conştient. Urmează tratamentul intensiv conform Protocolului clinic naţional: oxigenoterapie prin masca facială, preparate antivirale şi antibacteriene. Începând cu prima oră de spitalizare s-au administrat anticoagulante şi preparate gastroprotectoare. Sunt administrate doze corespunzătoare de vitamine”, a declarat directorul IMU pentru sursa citată.

„Următoarele 1-2 zile sunt foarte importante în tratamentul pacientului. În funcţie de evoluţia bolii se vor realiza toate intervenţiile necesare”, a mai spus Mihail Ciocanu.

Menționăm că Oleg Pruteanu a fost confirmat pozitiv la COVID-19 pe data de 9 iulie. Sâmbătă, 11 iunie, acesta a fost transferat din secția boli infecțioase a Penitenciarului nr.16 la Institutul de Medicină Urgentă.

Pruteanu este acuzat de organizarea și gestionarea unei filiere de traficare a drogurilor din Spania în Federația Rusă. El pledează nevinovat și susține că dosarul i-a fost fabricat pentru a fi absolviți de pedeapsă adevărații traficanți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: