Ex-procurorul care a instrumentat dosarul lui Lucinschi și Metalferos a devenit șef de direcție la SIS
Full Article 2 minutes read

Ex-procurorul care a instrumentat dosarul lui Lucinschi și Metalferos a devenit șef de direcție la SIS

Ex-procurorul Eugen Rurac, care a instrumentat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, cel al fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță și dosarul  „Metalferos”, a fost angajat în cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a instituției, Daniela Mînzat, pentru TV8.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a SIS, Rurac a fost numit șef al Direcției apărarea regimului constituțional.

Amintim că Eugen Rurac a demisionat din funcția de procuror anticorupție în ianuarie 2020. Rurac a gestionat dosarul lui Ion Druță, care deținea funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție și dosarul Metalferos, în care au fost stabilite prejudicii de peste 200 de milioane de lei. Tot Rurac a fost cel care a renunțat, într-un final, la învinuirea adusă actualei judecătoare la Curtea Constituțională, Domnica Manole.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că motivul demisiei lui Eugen Rurac din procuratură, ar fi fost faptul că a fost supus presiunilor din partea directorului financiar al companiei Metalferos, Serghei Catană, care e și nașul de cununie al liderului PSRM, Igor Dodon.

Eugen Rurac a început să lucreze la Procuratura Anticorupție în iulie 2016. Acesta și-a început cariera în 2011 la Procuratura militară. Din 2012 până în 2015, a lucrat în sectorul privat, iar în 2015 a început să lucreze al Procuratura raionului Drochia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: