Ex-șeful de la vamă, Igor Talmazan, propus la funcția de secretar general al Parlamentului
Full Article 50 second read

Ex-șeful de la vamă, Igor Talmazan, propus la funcția de secretar general al Parlamentului

Ex-șeful Serviciului Vamal Igor Talmazan a fost propus pentru funcția de secretar general al Parlamentului. Candidatura a fost înaintată de președintele Legislativului Igor Grosu și a primit aviz pozitiv din partea Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, scrie One TV. 

Talmazan a primit aviz pozitiv pe 20 iunie.

Numirea secretarului general al Legislativului se face de către președintele Parlamentului, după consultarea Biroului Permanent și obținerea avizului Comisiei juridice, numiri și imunități.

Igor Talmazan, numit director al Serviciului Vamal în februarie 2023, și-a anunțat demisia din funcție pe 4 aprilie 2024. El menționa că își asumă atât reușitele „dar mai ales eșecurile” și a menționat despre un caz de la Postul Vamal Aeroport, unde șapte inspectori vamali erau bănuiți pentru fapte de corupție. Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal și în perioada septembrie 2021–noiembrie 2022. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: