Exclusiv TV, amendat cu 27 mii lei pentru lipsă de conținut autohton
Full Article 1 minutes read

Exclusiv TV, amendat cu 27 mii lei pentru lipsă de conținut autohton

Consiliul Audiovizualului (CA) a aplicat în cadrul ședinței din 20 ianuarie, două amenzi în valoare de 27 000 lei pentru postul de televiziune „Exclusiv TV”. Sancțiunile au fost puse pentru lipsă de conținut autohton, difuzate în ore de maximă audiență.

Mai exact, membrii CA au dispus amendarea Exclusiv TV cu două amenzi, în sumă de 27 000 lei, pentru insuficiență de programe locale și în orele de maximă audiență.

Totodată, PRIME a primit două avertizări, pentru încălcarea prevederilor ce interzic difuzarea programelor audiovizuale susceptibile de a afecta dezvoltarea fizică, mintală sau morală a minorilor.

Membrii CA au constatat că, în cadrul emisiunii „Vorbește Moldova” difuzată pe 1 decembrie 2022, au fost prezentate detalii despre suicidul unui minor – sârma, creanga, locul și poziția în care a fost găsit copilul -, moderatoarea insistând pe acest aspect al discuțiilor.

De asemenea, ITV a fost sancționat cu o avertizare, deoarece în mai multe episoade ale serialului rusesc „Sled” a încălcate normele ortografice, ortoepice, morfologice şi sintactice ale limbii române.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: