„Explozia i-a rănit mâinele”. Ambasadorul ucrainean, detalii despre incidentul din Madrid
Full Article 2 minutes read

„Explozia i-a rănit mâinele”. Ambasadorul ucrainean, detalii despre incidentul din Madrid

Ambasadorul ucrainean, Serghei Pogorelcev, informează că în urma exploziei de la Ambasada Ucrainei din Madrid, paznicul s-a ales cu o contuzie, dar și cu mâinele rănite. Diplomatul sublinează că dacă subornații săi nu erau precauți, consecințele ar fi fost diferite. 

Potrivit ambasadorului, coletul a stârnit bănuielile secretarei sale pentru că nu avea o adresă de retur și nu arăta ca o corespondență adresată de obicei diplomaților. Secretara a predat coletul ofițerului ucrainean responsabil de paza ambasadei.

„În colet era o cutie, care a stârnit și bănuielile comandantului și ca să nu fie nimeni prin preajmă a ieșit cu acel pachet în curte înainte de a o deschide.

Și de îndată ce l-am deschis, a auzit că ceva s-a declanșat acolo, l-a aruncat imediat și chiar și atunci am auzit o explozie ”, a spus el într-un interviu.

În pofida faptului că paznicul nu mai ținea cutia în mâini, explozia i-a rănit mâinile și o contuzie.

Pogorelcev notează că, deși nu era un explozibil puternic, consecințele ar fi fost diferite dacă nu ar fi fost precauția subordonaților săi.

Amintim că astăzi a avut loc o explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid. Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. Trupele specializate în dezactivarea bombelor și alte forțe speciale s-au deplasat la fața locului.

Ambasada Ucrainei este situată în Hortaleza din nord-estul Madridului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: