UPDATE Chicu oferă detalii despre explozia din sectorul Râșcani al capitalei. Un bărbat și-ar fi luat viața
Full Article 2 minutes read

UPDATE Chicu oferă detalii despre explozia din sectorul Râșcani al capitalei. Un bărbat și-ar fi luat viața

Un bărbat de 65 de ani a fost găsit mort într-un apartament din sectorul Râșcani al capitalei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost alertați luni, 17 februarie, la ora 06:27, în legăutură cu o deflagrație. 

UPDATE (09:17) În cadrul unui briefing de presă, premierul Ion Chicu a precizat că este vorba despre un caz de suicid. Cauza morții bărbatului ar fi, însă, electrocutarea.

Potrivit unui comunicat publicat de IGSU, explozia a avut loc într-un apartament de la etajul 7 al unui bloc din bulevardul Moscoveii nr. 20. La faţa locului au intervenit două echipaje care au deblocat uşa de la locuință. În interior, pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit în urma deflagraţiei. Angajaţii IGSU au reuşit să localizeze arderea fără ca focul să se răspândească.

În procesul de intervenţie, salvatorii au depistat la podea cadavrul unui bărbat în vârstă de 65 de ani.

Circumstanţele cazului, dar şi cauza morţii persoanei urmează a fi stabilite de organele de drept. În urma deflagraţiei alte locuinţe nu au fost afectate.

Amintim că, în 2018, o altă explozie s-a produs în regiune, pe bulevardul Moscovei nr. 11. Tragedia a avut loc în noaptea dintre 6 și 7 octombrie. Cinci persoane au decedat, inclusiv un copil. Explozia s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze de la aragaz. Cauza penală, inițiată de procurori, a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat. Primăria Chișinău a alocat atunci 10 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: