Exportul energiei electrice din Republica Moldova pe perioada stării de alertă. Explicațiile ANRE
Full Article 2 minutes read

Exportul energiei electrice din Republica Moldova pe perioada stării de alertă. Explicațiile ANRE

Exportul energiei electrice din Republica Moldova pe perioada stării de alertă pe piața energiei electrice este interzis începând din 15 octombrie. O decizie în acest sens a fost luată pe 13 octombrie de Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit ANRE, producătorii locali de energie electrică produsă din surse regenerabile care nu beneficiază de schemă de sprijin, urmare a interdicției de export a energiei electrice se vor adresa „Premier Energy” și „FEE Nord” pentru a încheia contracte de achiziție a energiei electrice.

„Aceste contracte vor fi negociate și semnate în termen de 2 zile lucrătoare. Prețul de achiziție a acestor contracte nu va depăși cel mai mic preț al energiei electrice indicat în contractul pe care îl au „Premier Energy” și  „FEE Nord” cu S.A. „Energocom”, în contextul obligației de serviciu public de achiziționare a energiei electrice”, precizează ANRE.

Totodată, „Moldelectrica” a fost obligată să nu valideze notificările fizice ale participanților la piața energiei electrice din țara noastră privind exportul declarat al energiei electrice, luând în considerare starea de alertă pe piața energiei electrice.

Amintim că pe 13 octombrie, membrii Comisiei Situații Excepționale au constatat situația de alertă pe piața energiei din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: