Exporturile de produse moldovenești pe piața din SUA ar putea crește. Radu Marian, discuție cu adjunctul secretarului de stat american
Full Article 2 minutes read

Exporturile de produse moldovenești pe piața din SUA ar putea crește. Radu Marian, discuție cu adjunctul secretarului de stat american

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe Radu Marian a avut o întrevedere cu secretarul adjunct al Statelor Unite ale Americii pe domeniul creșterii economice, energie și mediu Jose Fernandez. La întrevedere a participat și ambasadorul SUA Kent Logsdon. Interlocutorii au convenit asupra posibilităților de a crește exporturile de produse moldovenești pe piața americană.

Pe 10 februarie, oficialii au discutat inclusiv despre necesitatea asigurării securității energetice a Republicii Moldova și reducerea dependenței față de Federația Rusă.

Totodată, potrivit unei declarații a Parlamentului, participanții la întrevedere au convenit asupra posibilităților de a crește exporturile de produse moldovenești pe piața americană.

„Există mult spațiu generos în ceea ce privește comerțul dintre țările noastre”, a menționat Radu Marian.

La fel, Marian i-a spus oficialului american că „SUA a avut un rol fundamental în a susține populația țării și a proteja Moldova de amenințările hibride care vin din partea Kremlinului și a grupărilor criminale deghizate în actori politici”.

***

Adjunctul secretarului de stat american întreprinde o vizită în țara noastră în perioada 8-10 februarie.

Oficialul american a avut o întrevedere, pe 8 februarie, cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu. Oficialii au vorbit despre impactul negativ al războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra țării noastre și despre modul în care gestionăm criza energetică, creșterea inflației și dificultățile economice, urmări ale agresiunii ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: