Faceți des cumpărături online? Plafonul pentru impozite scade de la €200 la €150
Full Article 2 minutes read

Faceți des cumpărături online? Plafonul pentru impozite scade de la €200 la €150

Vești proaste pentru amatorii de a face cumpărături online. Limita de scutire a taxei pentru coletele trimise dintr-o țară străină către un destinatar din Moldova va fi redusă de la 200 la 150 de euro. Cel puțin asta prevăd noile modificări ale Codului Vamal, care au fost adoptate în august 2021 și vor intra în vigoare din 1 iulie 2023.

Documentul trebuia să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2023, dar în versiunea finală a politicii fiscale pentru 2023, a fost amânat pentru 1 iulie.

Indiferent de valoare, nu vor fi scutite de taxe de import produsele alcoolice, produsele din tutun, parfumurile și apa de toaletă.

Conform documentului, limita de scutire de taxe a costului coletelor trimise de o persoană fizică dintr-o țară străină către o altă persoană fizică din Moldova va fi și ea redusă la 150 de euro. În prezent, această limită este de 300 de euro pentru trimiterile poștale transportate pe uscat, sau de 430 de euro pentru coletele transportate cu avionul sau pe mare.

Doar limita privind costul mărfurilor transportate în bagajele personale va rămâne neschimbată. Acestea vor fi scutite de taxe de import, cu condiția ca acestea să nu fie importate în scop comercial și valoarea lor să nu depășească 300 de euro de persoană pentru cei care trec granița pe uscat și 430 de euro de persoană pentru călătorii care utilizează transport aerian sau maritim.

Serviciul de presă al Serviciului Vamal a precizat pentru NM că valoare scutită de taxele vamele va fi redusă atunci „când va fi gata versiunea finală a Regulamentului de aplicare a noului Cod Vamal. Serviciul Vamal va reveni cu informații suplimentare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: