Fadei Nagacevschi, din nou, nu a fost susținut pentru funcția de viceprimar al capitalei
Full Article 2 minutes read

Fadei Nagacevschi, din nou, nu a fost susținut pentru funcția de viceprimar al capitalei

Fadei Nagacevschi a eșuat, pentru a doua oară, să fie numit în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău. Candidatura sa a fost susținută de doar 24 consilieri municipali, în cadrul ședinței din 4 noiembrie a Consiliului Municipal Chișinău.

La ședința CMC a participat și consilierul municipal Andrei Năstase, care a anunțat că Platforma Demnitate și Adevăr (DA) se va abține de la vot. Totuși, acesta a menționat că CMC ar trebui să țină cont de opinia primarului Ion Ceban, care este cel mai indicat să-și aleagă adjuncții.

„Managementul trebuie să fie format la nivelul Executivului așa cum își dorește primarul, el trebuie să fie cel care gestionează aceste lucruri. Sunt sigur că dl Ceban a analizat mai bine decât mine capacitățile domnului Nagacevschi, deși eu îl cunosc probabil de mai mult timp decât Ceban. Fracțiunea Platforma DA se va abține de la vot tocmai pentru a-i permite lui Ion Ceban să-și facă acest staff și să demonstreze că poate gestiona lucrurile în Chișinău mai bine decât până acum”, a declarat Năstase.

***

Amintim că, după ce a plecat din funcția de ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi a devenit consilierul vicepreședintelui Parlamentului Vlad Bătrîncea. Înainte de a ajunge în Guvern, Nagacevschi a fost juristul Partidului Socialiștilor. Acesta a fost propus repetat la funcția de viceprimar de către Ion Ceban. Săptămâna trecută, consilierii municipali nu l-au susținut.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: