„Falsificarea alegerilor este imposibilă”. Dodon susține că va scoate oamenii la protest într-un singur caz
Full Article 3 minutes read

„Falsificarea alegerilor este imposibilă”. Dodon susține că va scoate oamenii la protest într-un singur caz

Președintele Igor Dodon susține că alegerile prezidențiale nu pot fi fraudate și că oponenții săi se victimizează când susțin de pe acum că scrutinul va fi falsificat. În cadrul ediției din 18 septembrie a platformei online „Președintele răspunde”, șeful statului a declarat că va chema oamenii la protest numai în cazul în care va trebui apărată „victoria președintelui Igor Dodon”.

Președintele Igor Dodon care și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat a declarat că scrutinul din 1 noiembrie nu poate fi falsificat, în condițiile în care în fiecare secție de votare sunt reprezentanții tututor concurenților electorali, plus observatorii străini.

„De aceea, cei care vorbesc de falsificare încearcă de pe acum să se victimizeze. Vă amintesc că, anul trecut, unii spuneau că sunt „plini de mercur”, nu o să dau nume. S-au terminat alegerile, s-a terminat și mercurul. (…) Care este sensul alegătorilor voștri să iasă la vot, dacă voi deja le spuneți că nu are sens. Adică voi, din start, știți că veți pierde aceste alegeri și încercați să isterizați. Repet: falsificarea alegerilor este imposibilă”, a declarat Dodon.

Igor Dodon nu exclude că oponenții săi vor chema lumea în stradă după alegerile prezidențiale.

„În ceea ce ține de „maidan”. Nu cred că au ei capacitatea să facă „maidan”. dar pot să cheme lumea la destabilizare. Diferența dintre „noi” și „ei” este că ei toți luptă cu Dodon, iar noi ne axăm pe lucruri concrete: salarii, drumuri, cum ajutăm oamenii. Noi niciodată nu o să stabilizăm situația, indiferent de rezultatele alegerilor. (…) Eu am organizat sute de proteste, dar nu am destabilizat niciodată situația, să intru în clădiri de stat. Ei vor haos, dacă nu vor câștiga legal. Noi avem toate șansele și vom învinge pentru că oamenii sunt înțelepți. Indiferent de rezultat, noi nu vom chema oamenii în stradă și nu vom scoate oamenii la protest. Doar într-un singur caz, să apărăm victoria președintelui Igor Dodon”, a mai spus Dodon.

Amintim că, pe 7 septembrie, lidera PAS Maia Sandu a declarat că Igor Dodon este pregătit să folosească 2 milioane de euro pentru a falsifica alegerile prezidențiale.

De asemenea, PAS a anunțat că ar fi fost colectate semnături false ale unor persoane, pentru înregistrarea prealabilă în scopul votării pe teritoriul Rusiei. Deputatul Sergiu Litvinenco, pe 10 septembrie, a depus la Procuratura Generală o sesizare privind inițierea investigațiilor, în temeiul bănuielii de fals în acte publice și fals în declarații

Alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. În cadrul scrutinului și-au anunțat intenția de a candida 13 concurenți electorali: Tudor Deliu, Andrei Năstase, Renato Usatîi, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu, Constantin Oboroc, Violeta Ivanov, Serghei Toma, Ion Costaș, Alexandr Kalinin, Andrian Candu și Igor Dodon.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: