Fără cozi la graniță în perioada sărbătorilor. A fost instituit un regim intensiv de control al frontierei de stat
Full Article 3 minutes read

Fără cozi la graniță în perioada sărbătorilor. A fost instituit un regim intensiv de control al frontierei de stat

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar la trecerea frontierei de stat cresc valorile de trafic, în special pe sensul de intrare în Republica Moldova. În acest sens, reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că începând cu data de 22 decembrie 2021, ora 20:00 și până în data de 16 ianuarie 2022, se instituie un regim intensiv de control al frontierei de stat. Aceasta presupune implementarea unor măsuri pe linia fluidizării traficului transfrontalier.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, doar în ultimele cinci zile s-a atestat un flux sporit de călători – 144 599 traversări, în creștere cu 10% față de primele cinci zile ale lunii curente (130 629 treceri). Totodată, s-a majorat numărul de traversări pe sensul de intrare în țară – cu circa 40%.

Cel mai solicitat punct de trecere a frontierei rămâne a fi (PTF) Leușeni, zilnic se înregistrează peste 5 mii de traversări. „Pentru a degaja circulația în acest punct de trecere se propune traversarea frontierei și prin PTF Sculeni și PTF Costești, care activează în regim normal”, comunică cei de la Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei, regimul intensiv de control instituit la frontiera de stat presupune implementarea unor măsuri concrete pe linia fluidizării traficului transfrontalier, menținerea ordinii și liniștii în zona de frontieră, dar și monitorizarea permanentă a situației operative.

Astfel, în acest sens, în punctele de trecere a frontierei de stat vor avea loc ședințe de lucru cu angajații Serviciului Vamal, în vederea stabilirii unui mecanism eficient de lucru prin sincronizarea numărului de locuri de muncă și angajați în PTF, a timpilor de perfectare și schimbului de date privind fluxul în PTF. Totodată, se va folosi la maxim infrastructura PTF-urilor, va fi asigurată tehnica specială de control staționară și mobilă. La fel vor fi folosite mijloacele speciale, dar și câinii de serviciu în scopul contracarării migrației ilegale și altor infracțiuni la frontieră.

În zona de frontieră, sursa declară că va fi sporită securitatea subdiviziunilor de frontieră și fortificarea pazei acestora. Totodată va avea loc o cooperare cu autoritățile partenere din zona de competență pentru a preveni orice situație de criză. Reprezentanții Poliției de Frontieră mai spun că se vor forma grupuri rezervă de angajați ai Poliției de Frontieră, special pregătiți să intervină operativ în cazul apariției situațiilor specifice și de criză. La fel, se vor folosi la maxim dispozitivele antrenate în intervenții la situații precare pe sectorul de responsabilitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: