Fără lockdown. Speakerul parlamentului și prim-ministrul interimar, în ședință matinală
Full Article 2 minutes read

Fără lockdown. Speakerul parlamentului și prim-ministrul interimar, în ședință matinală

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi s-au întrunit, în dimineața de 15 martie, în cadrul unei ședințe, pentru a discuta situația epidemiologică și economică în țară.

Potrivit unui comunicat de presă, oficialii au făcut un schimb de opinii privind măsurile care se impun în situația critică creată atât în domeniul sanitar, cât și în cel economic și social.

„A fost discutată eventualitatea asumării și instituirii unor restricții mai dure în măsură să limiteze răspândirea rapidă a virusului și să atenueze impactul pandemiei asupra mediului de afaceri și economiei naționale în ansamblu, fără instituirea lockdownului”, se arată în comunicatul de presă.

***

Amintim că, pe 13 martie,  Consiliul Suprem de Securitate s-a convocat în ședință, pentru a discuta lupta cu pandemia și modalitățile de a opri răspândirea virusului. La ședință au participat membrii CSS, factori de decizie din diverse domenii, în special din domeniul sănătății, primarul general al capitalei, precum și lideri ai fracțiunilor parlamentare.

Administrația prezidențială a recomandat guvernului și parlamentului să instituie stare de urgență în țară pe o perioadă de două săptămâni.

Potrivit legii, parlamentul este cel care poate decide instituirea stării de urgență. Ultima oară, în Republica Moldova acest lucru s-a întâmplat pe 17 martie 2020, când țara a intrat în stare de urgență pentru 60 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: