Fermieri din mai multe regiuni, la proteste. Tractoare cu drapelele Moldovei și UE pe marginea drumurilor (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Fermieri din mai multe regiuni, la proteste. Tractoare cu drapelele Moldovei și UE pe marginea drumurilor (VIDEO)

Mai mulți fermieri protestează, pe 17 septembrie, în diverse regiuni ale Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Asociația „Forța Fermierilor”, care a precizat că agricultorii sunt nemulțumiți de măsurile adoptate de autoritățile centrale pentru gestionarea consecințelor secetei din acest an.

Mai mulți fermieri din cadrul Asociației „Forța Fermierilor” au ieșit la protest. În spațiul online au apărut imagini cu agricultori și tractoarele lor parcate de marginile drumurilor din diverse regiuni ale țării. Pe unele tractoare au fost atârnate drapelul Republicii Moldova și al Uniunii Europene.

Fermieri din mai multe regiuni, la proteste. Tractoare cu drapelele Moldovei și UE pe marginea drumurilor (VIDEO)

NewsMaker

Directorul executiv al „Forței Fermierilor”, Alexandru Bădărău, a anunțat, într-un comunicat, că manifestațiile au loc în legătură cu nemulțumirea față de măsurile luate de autoritățile centrale pentru gestionarea crizei din agricultură: Regulamentul de distribuire a ajutorului de 100 de milioane lei și proiectul de lege care prevede sprijin pentru fermieri. Potrivit lui, forma și conținutul acestor măsuri „nu sunt deloc eficiente”.

Alaxandru Bădărău a precizat că principala revendicare a agricultorilor este ca președinta Maia Sandu să întoarcă, astăzi, în Parlament proiectul de lege, iar apoi să fie modificată în regim de urgență, după cerințele Asociației „Forța Fermierilor”.

***

Precizăm că, pe 13 septembrie, Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care prevede sprijin pentru fermierii afectați de secetă. Potrivit documentului,  vor fi suspendate plățile față de creditori, pentru o perioadă de șase luni. De asemenea, va fi restructurată, reeșalonată sau, după caz, suspendată obligația de achitare a datoriilor restante acumulate față de creditori prin negocierea părților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: