Fermierii anunță proteste de avertizare în raioanele țării: „Situația s-a înrăutățit și mai tare”
Full Article 2 minutes read

Fermierii anunță proteste de avertizare în raioanele țării: „Situația s-a înrăutățit și mai tare”

Asociația Forța Fermierilor, a căruia director executiv este fostul deputat Alexandr Slusari, anunță că va organiza un protest de avertizare, în situația în care nu are un progres în negocierile cu conducerea țării. Manifestația va avea loc pe 21 iunie, în mai multe raioane ale țării. 

„Cu părere de rău, în toata această perioadă doamna prim-ministru așa și nu a găsit timp să discute cu reprezentanții organizației noastre. Iar ședința de lucru cu președintele comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară nu s-a soldat cu nici un rezultat”, comunică Asociația.

Cei din urmă mai adaugă că în ultima săptămână, situația fermierilor din țară s-a înrăutățit și mai tare.

„Piața motorinei angro practic nu mai există în Moldova. Prețul la diesel se apropie de 33 lei per litru, iar fertilizanții s-au scumpit pănă la 24 mii lei per tona. În mai puțin de un an prețurile la carburanți au crescut cu aproape 300 %, iar la inputuri cu peste 400 %”, susține Asociația.

Totodată, fermierii adaugă că mai mulți agricultori sunt blocați cu stocuri de producție agricolă în situația interzicerii exportului de grâu.

Prin urmare, Asociația Forța Fermierilor anunță pentru 21 iunie, ora 10.00, un protest local de avertizare cu tehnică agricolă în mai multe raioane.

„Reiterăm că evenimentul poartă un caracter economic și orice tentativă de alipire a forțelor politice la acest protest va fi imediat curmată. Agricultorii sunt dispuși în continuare pentru dialog cu autoritățile – factorii de decizie și așteaptă ca persoanele respective să vină mâine în teritoriu pentru a discuta cu producătorii agricoli”, comunică Asociația, care adaugă că în cazul în care protestul va fi ignorat de conducerea țării, își rezervă dreptul să continue acțiunile „cu alte metode și în alte locuri”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: