Fermierii cer transparență la întâlnirea cu Maia Sandu: „Dacă este transmisă live, eu sunt gata să discut cu orice deputat, ministru”
Full Article 2 minutes read

Fermierii cer transparență la întâlnirea cu Maia Sandu: „Dacă este transmisă live, eu sunt gata să discut cu orice deputat, ministru”

Fermieri din cadrul Asociației „Forța Fermierilor” s-au adunat astăzi, 25 septembrie la Președinție pentru o întlnire cu Maia Sandu, pe fundalul protestelor și nemulțumirilor acestora. Mai mult, aceștia au solicitat ca întâlnirea să fie publică, transmisă online fiind nemulțumiți și de gradul de transparență.

Fermierul Sergiu Stefanco a refuzat să participe la întâlnire din acest motiv.

„Eu am niște principii, dacă este transmisă live, eu sunt gata să discut cu orice deputat, ministru, chiar și cu Președinția pe problemele agriculturii. Dar atâta timp cât stăm cu ușile închise și discutăm nu știu despre ce și după se fac poze și se manipulează cu opinia publică, că asta fac. Societatea trebuie să cunoască adevărul, dar îl pot afla doar când ședința este publică”, a susținut Sergiu Stefanco.

Totodată, Alexandru Bădărău, președintele asociației a declarat că deși întrevederea a fost solicitată de fermieri, la discuții au fost invitați și alți actori și li s-a limitat accesul la ședință pentru doar cinci fermieri.

Precizăm că, pe 13 septembrie, Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care prevede sprijin pentru fermierii afectați de secetă. Potrivit documentului, vor fi suspendate plățile față de creditori, pentru o perioadă de șase luni. De asemenea, va fi restructurată, reeșalonată sau, după caz, suspendată obligația de achitare a datoriilor restante acumulate față de creditori prin negocierea părților.

Pe 19 septembrie, fermierii au protestat în centrul Chișinăului, în fața sediilor Parlamentului și Președinției. La manifestație au fost aduse și tractoare. Tot atunci, fermierii au fost așteptați pentru discuții la Ministerul Agriculturii, unde a avut loc ședința Consiliului Economic, însă au refuzat invitația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: