Chiar dacă organizatorii erau îngrijorați de ploaie și norii grei, festivalul Mai Dulce n-a ținut cont de vreme, dar de oameni faini!
Duminica aceasta, la Chișinău a plouat cu deserturi, cu zâmbete și cu multe îmbrățișări. Iubitorii de dulcișor nu s-au speriat de vreme rea, dar au venit să savureze bunătăți de la patiseriile lor preferate!
TÂRGUL PATISERILOR: S-AU VÂNDUT PESTE 3000 DE PRĂJITURI
Anul acesta la Mai Dulce au participat 30 de patiseri cu tot felul de bunătăți – de la tarte sofisticate până la prăjituri tradiționale reinterpretate. Vizitatorii au gustat, au descoperit arome și au golit vitrinele chiar în primele ore ale festivalului.



Juriul Cireșei de pe Tort a trecut printr-o adevărată provocare glicemică! Sabina Rusnac, blogger culinar cu o comunitate de peste 160 de mii de urmăritori, Elena Popa, Dor de Bun, blogger culinar cu o comunitate de aproape 130 de mii de urmăritori, Loredana Poparcea, patiseră la Miro Cafe, Petru Scaletchi, bucătar chef cu peste 10 ani de experiență în diverse bucătării locale și internaționale, în prezent bucătar chef la Ambasada Germaniei din Chișinău, și bineînțeles, Nata Albot, fondatoarea Klumea și a festivalului Mai Dulce au gustat toate deserturile de la festival ca să le aleagă pe cele mai gustoase!

Faceți cunoștință cu câștigătorii trofeului „Cireașa de pe tort” 2025:
Cel mai bun desert internațional: „Floare de portocală” de la Dulce Hanna – un desert rafinat, cu arome elegante, care a impresionat publicul și juriul.

Cel mai bun desert vegan: Sneakers cu cremă din tofu, creat de Elena Brînzei de la Fit Sweet – un laborator care crează deserturi fără zahăr, fără gluten și fără lactoză

Cel mai bun desert tradițional: rulada cu vișină, floare de trandafir și nucă, pregătită de gospodinele de la Hermes din Singerei, care a adus în prim-plan gusturile autentice ale Moldovei.


Evenimentele Klumea sunt un motor important pentru promovarea economiei locale. Mai Dulce a adus în prim-plan producători locali care au oferit vizitatorilor produse autentice – de la miere și gemuri, până la cosmetice naturale și accesorii de artizanat.
PESTE 50 DE ATELIERE ȘI ACTIVITĂȚI PENTRU COPII
Cât părinții făceau cumpărături și se relaxau la un pahar de spumant, cei mici se distrau în zona de activități – de la jocuri interactive până la ateliere de lego. În plus, Târgul Copiilor Cuminți a adunat peste 100 de copii care și-au vândut lucrurile de care nu mai au nevoie, au câștigat primii bani și și-au dezvoltat spiritul de antreprenor.



Un moment emoționant a fost concursul oratoric „Graiul meu mai dulce”. 9 copii au ținut discursuri despre dragostea de țară și grija pentru natură.

Timp de 2 saptamani aceștia s-au pregătit la greu că să iasă în fața publicului și a juriului format din: actrița Dana Ciobanu; Mariana Marin, profesoară dedicată educației; Angela Aramă, fostă prezentatoare Moldova 1, autoare de cărți și activistă civică; Pavel Medeea, actor și comunicator la Teatrul „Luceafărul” ; și Elena Briciuc, manager de comunicare la Klumea.

Iată cine sunt cei mai buni oratori ai anului de la MAI DULCE:
Locul 1: Petru Purice, 10 ani
Locul 2: David Țurcan, 10 ani
Locul 3: Sophie Drahnea, 8 ani
S-AU MÂNCAT 3 KILOGRAME DE CĂPȘUNI LA VITEZĂ
Unul dintre momentele surpriză ale zilei a fost concursul „Căpșunica grăbită”, în care părinții s-au întrecut la mâncat căpșuni la viteză. Anul acesta avem un nou record – 1 kg de căpșuni ecologice de la VioBerry a fost mâncat în doar 87 de secunde!


Ne revedem la „Mai Dulce” în 2026, dar până atunci, vă așteptăm cu drag pe 6 iulie la Festivalul „IA Mania” – un alt eveniment marca Klumea! Biletele le găsiți aici.