„Festivalul Pădurilor” programat pentru 14 septembrie, se amână. De ce?
Full Article 2 minutes read

„Festivalul Pădurilor” programat pentru 14 septembrie, se amână. De ce?

„Festivalul Pădurilor„ programat pentru 14 septembrie la reședința prezidențială de la Condrița se amână din cauza ploilor anunțate pentru weekend. Evenimentul va avea loc acum pe 21 septembrie, conform Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic. Organizatorii au comunicat că toate informațiile actualizate despre festival vor fi disponibile pe pagina oficială a Festivalului Pădurilor.

Pe 7 septembrie, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, invitase toți doritorii să vină la „Festivalul Pădurii”. El spunea atunci că a mers pentru prima dată la reședința prezidențială de la Condrița, unde, împreună cu echipa, au stabilit ultimele detalii pentru organizarea evenimentului. Detalii AICI.

„Festivalul Pădurilor” promitea o serie de expoziții interactive și activități recreative. Vizitatorii sunt invitați la ateliere tematice, distracție, plimbări, zone de odihnă, iarmaroc și concerte live. Tematica acestui eveniment vizează aspecte precum pădurile, apa, aerul, schimbările climatice, biodiversitatea, eficiența energetică și gestionarea deșeurilor.

Festivalul urmărește să reunească persoanele interesate de mediul înconjurător, oferind informații și inspirație pentru a celebra frumusețea și diversitatea naturii. Intrarea este gratuită, însă doritorii pot achiziționa bilete speciale pentru a sprijini achiziția de puieți pentru plantare.

Festivalul face parte din Programul Național de Împădurire al Republicii Moldova, inițiat de Președinta Maia Sandu în 2023, având ca scop împădurirea a peste 145.000 de hectare în următorii zece ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: