FIFA vrea câte un stadion cu numele lui Pele în fiecare țară
Full Article 2 minutes read

FIFA vrea câte un stadion cu numele lui Pele în fiecare țară

Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) va cere tuturor ţărilor membre să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor, a anunţat preşedintele Gianni Infantino. 

Infantino a venit pe 2 ianuarie în Brazilia pentru a-i aduce un omagiu celui pe care mulţi îl consideră cel mai mare fotbalist din toate timpurile, pe stadionul Vila Belmiro al clubului FC Santos, la care „Regele” Pele şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei.

„Vom cerere tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor”, a declarat cu această ocazie preşedintele FIFA. „Suntem plini de tristeţe. Pele este etern, este unul dintre simbolurile mondiale ale fotbalului”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

La sediul FIFA din Elveţia, toate drapelele au fost coborâte în bernă, vineri, la o zi după anunţul decesului triplului campion mondial, care s-a luptat mai bine de un an cu un cancer de colon.

Mai multe sute de persoane au venit luni la stadionul lui FC Santos, pentru a-i aduce un omagiu lui Pele, care va fi înmormântat pe 3 ianuarie în cadrul unei ceremonii restrânse, după o procesiune pe străzile din Santos.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: