Filmul documentar „Strada independenței”. În curând pe NewsMaker
Full Article 2 minutes read

Filmul documentar „Strada independenței”. În curând pe NewsMaker

Cu ocazia marcării celor 33 de ani de Independență a Republicii Moldova, NewsMaker va prezenta scurtmetrajul documentar de autor „Strada independenței”. Filmul a fost realizat, pentru NM, de către regizoarea Marina Șupac care, cu o cameră în mâini, a străbătut localitățile de la nord până la sudul Moldovei și a stat de vorbă cu oamenii care locuiesc pe străzi cu acest nume. 

Cu o cameră pentru filmat în mâini, Marina a mers pe străzile Independenței. În căutarea oamenilor și a poveștilor lor, ea a pășit din casă în casă pentru a afla cum trăiesc oamenii din sate și ce cred despre independența Moldovei. 

În același timp, potrivit autorului, filmul „Strada independenței” a ajuns să fie „nu pe potriva așteptărilor”: prea personal și contradictoriu. Vorbește despre realitatea moldovenească, vise și viitorul străzilor Independenței din șapte sate ale Moldovei, prin ochii locuitorilor. 

Premiera închisă a filmului „Strada independenței” este programată pentru 23 august, iar pe 27 august va avea loc premiera online – pe toate platformele NewsMaker.

*Marina Șupac este jurnalistă și activistă pentru drepturile omului, totodată – regizoare de documentare. Anterior, Marina a lucrat la NM, ulterior a studiat filmul documentar la University College London cu bursă Chevening, iar filmul ei de absolvire „Ultima șansă pentru dreptate”, filmat în Kârgâzstan, a fost difuzat la BBC World News în 2021. În 2023, Marina s-a întors în Moldova din Elveția, unde a lucrat la Oficiul ONU pentru Drepturile Omului. Acum ea realizează mai multe proiecte documentare, inclusiv despre Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: